
Karlus debuta amb Sa Tornada (Capítol 1), un primer avançament carregat de simbolisme que obre el camí cap al seu primer disc d’estudi. Lluny de ser un senzill qualsevol, la cançó es presenta com una declaració d’intencions i un retorn emocional a l’Eivissa que l’ha vist créixer.
Amb aquest nou tema, el músic eivissenc aprofundeix en una narrativa introspectiva, articulada amb sons eteris, sintetitzadors vaporosos i un gir cap a la bossa nova més minimalista. Tot plegat, embolcallat per una lletra inspirada en l’imaginari illenc i amb picades d’ullet a la cançó popular Sona, Viola Sona.
Tornar pot ser més difícil del que sembla
El protagonista de Sa Tornada arriba a casa amb la maleta plena d’aprenentatges, però la trobada amb la realitat és més tèrbola del que pretenia. La cançó comença amb una sensació de calma i plenitud, però es va trenant amb una tensió latent que culmina en un desenllaç amarg. Aquesta dualitat sonora i lírica esdevé el motor emocional d’un tema que no només parla de tornar, sinó d’acceptar que potser res no torna mai a ser igual.
Un univers íntim i ambiciós
Amb influències tan diverses com Gary Snyder, el house cinematogràfic de The Blaze o el reggaeton experimental d’Arca, Karlus construeix un relat musical coherent, ple de capítols que parlen de transformació, introspecció i ruptura amb els cicles del passat.
Aquest llançament segueix la línia oberta amb He llorado, on abordava el desengany amorós, i amb l’EP MTR, en col·laboració amb el productor Pache, que explorava sonoritats ambientals i textures melancòliques. També hi ha continuïtat amb ARMADURA, peça amb què va tancar una etapa centrada en l’autoconeixement i la necessitat de despullar-se per poder florir.
Karlus consolida així una trajectòria emergent que el situa com una de les veus més singulars del panorama independent actual. El seu univers estètic beu de la música, però també de la pintura, la filosofia i la poesia, i cada peça suma significat a un discurs artístic marcat per l’honestedat.