Un teclat, dues guitarres, un baix i una bateria prenen l’escenari amb una psicodèlia teatral. Guiats per una veu angelical, els instruments es personen com un conjunt de so armònic, que va lligant temes d’amor, melancolia i joia. La música que sona és d’Al·lèrgiques al Pol·len, un grup de la Vil·la de Gràcia compost per sis noies que, d’ençà l’esclat de la pandèmia per la Covid 19, exploren l’indie i el pop en català. En aquesta ocasió, han plenat la sala Wolf en un concert pel Festival Crüilla de Tardor 2023, que ha plenat de música els diferents escenaris de la ciutat.

De cap a peus

L’obertura de portes ja deixava veure l’interès de desenes de persones una hora abans de començar. Les cues van començar a emplenar l’espai fins que, poc a poc i cada vegada més, no restava buït algun davant l’escenari. L’stand proper a l’entrada en què es venien els originals discos, samarretes i bosses del grup aviat es va veure engolit per una multitud expectant per sentir les gracienques. Els minuts previs es van amenitzar amb cançons de la Mushkaa i l’Avril Lavigne, promocionant el fet que tornarà a Barcelona pel Festival Cruïlla 2024. En qüestió d’uns minuts, però, el teló es va llevar, i començà l’espectacle.

Partint d’una Intro breu que deixava les artistes al centre de l’escenari, el sextet va començar amb Anestèsia Total, un dels temes més reconeixibles del seu darrer àlbum: Cants, Crits, Baralles. Les deu cançons que el composen van ser eventualment interpretades al llarg de la nit, totes amb una molt bona rebuda del públic. Pel que fa a l’espectacle en si, el conjunt va saber intercalar els seus temes amb moments de glòria dedicats a la teclista, la guitarra o el propi públic, que va ser partícip d’una asseguda col·lectiva durant Sal I Vespre. A més, es va comptar amb l’aparició de la mallorquina Maria Jaume, amb qui interpreten Bombolles: un dels seus temes estrella.

Asseguda durant el concert d'Al·lèrgiques al Pol·len
Asseguda durant el concert d’Al·lèrgiques al Pol·len

Deu cançons després, entre les quals es van incloure alguns hits com No et canto amb pena, amb l’Ariox, el grup va finalitzar amb Girlband, que va esdevindre una raó per demanar més i més. Davant els reclams del públic, Al·lèrgiques van finalitzar amb un bis d’Estrella del Pop, un dels seus temes més escoltats.

Qui és, que té al·lèrgia?

Al·lèrgiques al Pol·len ha catalanitzat el seu nom i reafermat el seu estil amb Cants, crits, baralles. Després d’un àlbum debut majoritàriament en castellà, el grup va virar cap una creació cada cop més catalanitzada, publicant l’àlbum De Sobretaula (2021), alhora que llençaven diferents senzills que ara formen part del seu repertori principal, com Estrella del Pop 15 dies. La barreja de Pop i indie les ha diferenciat de la resta del panorama, amb una visió pròpia i una gran projecció que podria portar-les més lluny encara.