Els Tyets tornen a líderar un any més la gala de premis DISC CATALÀ DE L’ANY a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. Un any més els maresmencs tornen a líderar la música en català, aquest any amb la incorporació del duet de Teià Izzkid i Dani6ix. 

L’actuació dels dos nous artistes Dani6ix i IZZKID abans de l’entrega del premi va ser la introducció perfecta a un any d’èxit per la música urbana en català. Els dos cantants de Teià estaven acompanyats damunt l’escenari del seu productor; el Kashlo.

Van començar el concert amb dues cançons del seu primer EP Stem Vius!; Boti Boti i Oxitocina. També van cantar dues cançons del seu nou EP Sopo i baixo; Quan el sol la toca i Per sempre. 

Font de la fotografia : RTVE

Les llumetes dels mòbils tampoc van faltar quan va sonar la cançó Stem Vius! Quan l’actuació estava arribant al seu final, la mítica cançó Van Gogh va ressonar per totes les parets de la fàbrica: “És catalana, pa amb tomàquet demana, abans del Coti Coti ja ballava la sardana…”

La cerimònia de l’entrega del premi ja estava a punt de començar. Havien nominat nou artistes en total: The Tyets, Clara Peya, Figa Flawas, Julieta, La Ludwig Band, Mushka, Renaldo i Clara, Sexenni, Silvia Pérez Cruz i Stay Homas.

The Tyets van ser els que finalment van aixecar el guardó pel seu àlbum Èpic Solete, tot un fenomen al darrer any. L’entrega, feta pels directors de Ràdio 4 i RTVE Catalunya, Pere Buhigas i Esteve Crespo, reconeixia encara més el mèrit dels de Mataró. “És un honor que ens donin aquest premi; quan vam fer el disc no esperàvem per res del món que tingués la repercussió que ha acabat tenint”, afirmava Xavier Coca amb el premi a la mà. Per acabar amb una gala ben animada, The Tyets va tocar tres de les seves cançons més conegudes: De l’1 al què, Bailoteo i Coti x Coti, amb què posaven punt final a un any rodó.