Després de mesos esperant i un 2023 ple d’èxits, els Figa Flawas han estrenat el seu segon disc: La Calçotada, un treball que els fans del grup han esperat durant molt de temps i que conté 20 temes, la majoria d’ells inèdits. L’àlbum barreja molts estils, des de les balades al tan característic reggaeton, passant per ritmes als quals no ens tenen pas acostumats.

Com ja hem pogut veure als últims avanços del disc, l’esperadíssima 4 KISSUS, una balada anomenada SI TU M’HO DEMANES i, fins i tot, l’EP RECENT T’ARRIBA LA INVITACIÓ PER…, que recull els grans temes del grup durant el 2023, La Calçotada segueix una mica els ritmes i l’estètica que tant els caracteritza; música festiva i bon rotllera.

Dels 20 temes que presenta el disc, 13 són inèdits. El disc inicia amb La Salsa, una cançó urban molt bon rotllera que convida a continuar escoltant el projecte.

Al llarg del disc, podem veure com es mesclen estils diferents. La Ruina, per exemple, està molt present en aquest disc, amb els temes Solucions i no problemes i la cançó final, El vermutillu, amb les quals es genera un ambient festiu molt d’acord amb l’estètica del disc. En aquests casos, podem veure als de Valls en un registre al qual no ens tenen tan acostumats i que, de ben segur, serà molt ben acollit per tots els seus seguidors.

Tot i això, els Figa Flawas no abandonen el reggaeton i el disc inclou, a més dels temes de l’EP que ja coneixem tots els fans, cançons com Xampany i galetes que retornen als Figa Flawas que ens van enamorar a tots amb cançons com Diabla.

La Calçotada, doncs, mostra els Figa Flawas com uns artistes molt consolidats, amb un disc que ben segur els porta grans èxits com a grup. Veient l’any d’èxits que porten al darrera, estem ben segurs que aquest 2024 serà tota una festa o, si més no, una calçotada conjunta amb tots els seus seguidors.

Les primeres presentacions en directe del disc seràn el 6 d’abril a la sala La Mirona, a Girona, i el 20 d’Abril a l’Apolo, a Barcelona, on ja estan totes les entrades exhaurides.