Ginestà està de retorn: el dúo de germans santandreuenc, referent de totes les girls and gays que duen totebag dels Països Catalans, ens presenten el que podríem definir com el seu projecte més personal i íntim fins el moment, VIDA MEVA. El disc, el qual presenta el seu tracklist en l’estricte ordre de creació dels temes, continua una estela lírica similar als seus anteriors projectes, amb lletres romàntiques, tractant d’introduir sonoritats noves en el seu catàleg.

Precisament, les col·laboracions amb les que compta el disc, amb artistes molt diversos, ajuden els germans a experimentar aquestes sonoritats, tals com en el tema Sota el focus amb Triquell, un tema que s’apropa més a l’urbà propi del estil del vallesenc, o Els ocells, el tema amb la balear Maria Hein, el qual barreja a la perfecció la melancolia del duo i els sons més folklòrics, propis del primer àlbum de la mallorquina.

El disc també compta amb una col·laboració amb Niña Polaca, seguint el rastre del pop indie, i un dels temes que la banda ja ens va avançar abans del llançament del disc com un dels més especials de tota la seva discografia; Mama, amb la seva germana Maio, un tema que —com el propi títol ens indica—, està dedicat a la mare dels tres intèrprets, i el qual varen interpretar plegats a l’esdeveniment És Nadal al Món de RAC1, estant la seva mare al públic.

Cara A i cara B

Ginestà destaca que ens presenta el projecte dividit en dues cares, com si d’un disc de vinil es tractés. En la primera part, la cara A, trobem els temes més romàntics del disc, on es troba un dels avenços del disc, Em Bategues, i les tres col·laboracions amb Niña Polaca, Triquell i Maria Hein; mentre que a la cara B trobem els temes més personals del duo, tals com els avenços La Meva Sort, o l’única col·laboració d’aquesta segona meitat, Mama amb la Maio, tema pel qual varen gravar una reacció en directe de la seva mare pel seu canal de YouTube per a promocionar el tema.

Presentacions en directe

Tal i com varen avançar a la seva entrevista en directe a l’Enderrock Sona d’aquest mes, els germans porten ja un temps preparant el directe que acompanyarà el disc, en el qual comptaran amb un membre més a la seva banda per aquesta gira, i en la qual donaràn pas a temes nous per a retirar-ne d’altres.

Les primeres dates confirmades els portaràn per diversos punts del Països Catalans, tals com Girona, Barcelona, València o Andorra al mes d’abril, o al Canet Rock a l’estiu.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de GINESTÀ (@ginesta_oficial)

Valoració:

Un disc que segueix l’estela dels projectes previs del germans, aportant unes sonoritats fresques a la seva discografía, sense perdre la seva essència. Un disc on podem destacar tant temes més personals com Mama, i de més romàntics com Em Bategues o Els ocells.

★ ★ ★ ½ sobre  ★ ★ ★ ★ ★