El cantant emergent Will.X.O es va donar a conèixer el 2019 amb el llançament del senzill Sabor Café, un tema en català melancòlic sobre una relació amorosa amb frases com “ets aquella sensació del cafè a cada matinada”. “Vaig començar perquè sempre he sentit una connexió molt gran amb la música. El primer tema va sortir de voler escriure tot el que sentia en un paper. I amb un amic que és productor doncs va sortir” afirmava ell mateix sobre els seus inicis.

La seva trajectòria

Posteriorment, l’artista va treure dotze singles més d’entre els quals destaquen T’ho vaig dir, TOTA UNA VIDA amb l’Axel Lesan i una cançó que parla de les seves aspiracions futures musicals com és Leire

Amb tot això, la cançó que realment el va començar a situar al panorama català urbà va ser He somiat, que ja acumula 50,000 reproduccions, un senzill animat amb un so més proper al Rock Indie alhora que manté la musicalitat pròpia del gènere urbà. El tema parla d’un record passat i una persona en el cantant somia que el consumeix per dins. 

El 2020 Will.X.O va treure el seu primer àlbum Karma amb un recull de 6 cançons plenes de nostàlgia i de reggaeton trist i dos senzills titulats en anglès com són Insecure i Ballin’. Després de dos anys traient música íntegrament en català l’artista va saltar aquest 2023 al castellà amb senzills d’èxit com I si pillamos un vuelo amb la participació de Llvna i en un estil proper al pop fantasia espanyol d’Enol, Marmi o Pole.

El nou EP Henko
La portada de Henko, amb una ilustració dels mítics dibuixos japonesos Totoro

Aquest mes, el cantant ha tornat als seus orígens amb l’EP Henko que va sortir a la llum el darrer 13 de desembre. “Henko és una paraula japonesa que es refereix a un canvi transformador en què no hi ha possibilitat de retorn a l’estat inicial. Moltes vegades suposa un avenç molt gran en el nostre creixement personal i una prova que som capaços d’apostar per nosaltres, essent reflex precisament d’aquest acte de valentia” assenyala el mateix Will.X.O.

La cançó més escoltada de Henko és valent, un tema que barreja ritmes lents amb arreglaments més propis del Hip-Hop per parlar de la millora personal, els canvis vitals i, en definitiva, de l’exercici introspectiu per què tots passem en un o d’altre moment de la nostra vida. Un altre tema que està guanyant popularitat gràcies a TikTok és Llegendari, que parla del seu desig de connectar d’una manera real amb la gent a través de la música.