The Tyets interpretant 'Coti x Coti' al Palau de la Música

El 23 de desembre, un dia després del tradicional sorteig de ‘El Gordo’ de Nadal, s’ha celebrat l’esdeveniment anual de El món a RAC1, presentat pel Jordi Basté. Tenint en compte el limitat aforament de l’esdeveniment, pocs van ser els afortunats en ser presents durant l’edició d’enguany; la dissetena volta que els líders de la ràdio catalana omplen de gom a gom el Palau de la Música Catalana.

En aquesta ocasió, l’emblemàtic edifici modernista ha estat espectador de grans noms del panorama nacional, que s’han anat intercalant amb diverses actuacions dels col·laboradors habituals del matinal de RAC1. A l’acte s’han inclòs versions paròdia del Coti x Coti dels The Tyets i de la Nochentera de Vicco, així com homenatges a l’actual colíder de la La Lliga, el Girona FC, i diverses imitacions i esquetxos sobre personatges com la Rosalía, Xavi Hernández o Pedro Sánchez.

Gran diversitat musical en les actuacions

Cal destacar la gran diversitat en les actuacions viscudes en el programa retransmès en directe per RAC1, on hem pogut trobar una pinzellada eurovisiva, amb la presentació en directe de El temps, de Roger Padrós; una cançó candidatada a representar Espanya a Eurovisió en el Benidorm Fest. Aquesta, a més, agafaria el relleu dels Siderland, com a representant de la música en català al certamen, els quals també han tingut temps de presentar-hi el tema Que esclati tot, de l’edició anterior.

D’igual manera, també han tingut lloc les tradicionals nadales, on artistes com en Joan Dausà o les germanes Neddermann, aparegudes per sorpresa, han cantat a veu i piano. A més a més, tampoc han faltat Àngel Llacer i Manu Guix, presents un any més per a promocionar l’obra del Petit Príncep, i de la qual han presentat, juntament amb la Mariona Escoda, la ‘cançó de la rosa’.

L’urbà, també present

Diversos artistes han portat una gran energia a un esdeveniment on han dominat les cançons més lentes i a piano, fent de la urbana en català un gènere de ben representat en l’esdeveniment. Triquell, per exemple, ha presentat el seu darrer senzill, FUMS!, i els Figa Flawas han interpretat el tema Mussegu pocs dies després d’haver presentat el seu nou tema en concert: 4KISSUS. La Julieta, per la seva part, ha decidit innovar amb una versió a piano i sense instrumental del seu èxit Avions Volant; tota una sorpresa.

Finalment, els The Tyets han tancat l’esdeveniment amb dues cançons, sent els únics artistes que n’han cantat més d’una. Així, han començat interpetant la seva nadala llençada en el Nadal Mix 2023, La millor època de l’any, i han tancat l’actuació aixecant tot el Palau de la Música amv el mític Coti x Coti, el qual no podia faltar a un esdeveniment que ha rememorat tots els gran successos d’enguany.