Aquest 14 de febrer el grup emergent ALD publica el seu cinquè single: 14/2. Una peça amb un toc urbà, que narra la història d’amor protagonitzada per un dels membres del grup.

Qui són ALD?

River, Snappie i Lluk, sobrenoms d’en Jan, Josep i Lluc, són els integrants del grup musical ALD. El nom de la banda prové d’una anècdota d’institut on es referien als estudiants com “aldeanos”. Han abreviat el nom a ALD, i ara és la signatura de la seva colla.

El projecte va iniciar fa tres anys amb la intenció de crear música com a hobby i gaudir-ne. No obstant això, el 28 de juliol del 2023 van publicar el seu primer single: Entre cometes. Aquest va resultar ser molt ben acollit, i aclamat al seu poble, fet que els va impulsar a seguir component i publicant contingut.

Explorant amb gèneres musicals i l’amor

Actualment, tenen publicats cinc temes en aquest ordre cronològic: Entre cometes, Suc, No estic segur, Ens veiem demà, 14/2. 

En les propostes es mostren diferents estils: pop, reggaeton i urbà. Afirmen que individualment cadascun d’ells escolta diferents estils musicals, dels quals en resulta l’àmplia varietat que publiquen.

No es tanquen amb cap modalitat, ja que estan en la recerca del seu propi so. L’únic patró que ha mostrat ALD, fins ara, és la temàtica de l’amor.

El regal de Sant Valentí

Aquest 14 de febrer, ALD presenta el seu cinquè single: 14/2. El títol de la cançó fa referència a la data de publicació. Anant més enllà del Dia dels Enamorats, ens narren la història d’amor d’un dels membres del grup.

La cançó és interpretada per en Josep i en Lluk. Tot i participar els tres activament en el projecte, afirmen que no sempre donen veu per igual en totes les cançons. Depèn del grau d’identificació personal amb el tema.

“Sé que ets la indicada i no em falta raó”

En Jan, cantant i protagonista de la història, revela la importància de la data. El catorze de febrer del 2023 van començar a sortir amb la seva parella actual. 

“La meva relació és intensa, soc conscient que ella és la indicada i el temps junts ha passat molt ràpidament” 

Una història d’amor plasmada en beats urbans resumida amb una barra representativa: “Jo amb tu vull una vida no em serveix només un cop”. Relata la recopilació de moments al costat d’una persona molt estimada pel cantant.

Il·lusió emergent

14/2 deixa expectatives elevades pels pròxims projectes del grup. En la publicació de la peça es percep la il·lusió dels membres de transmetre emocions al màxim d’oients possibles. A més, el grup aspira a unes projeccions de futur amb possibilitats de realitzar un àlbum juntament amb concerts. Es tract, doncs, d’un grup emergent amb propostes d’amor molt contundents, que juga amb estils prometedors i amb potencial. Fan inevitable que els oients es reflecteixin amb el tema, i més encara a una data tan icònica com el Dia dels Enamorats.