Avui dijous ha sortit a la llum el darrer single d’EnMatu, anomenat Neptú; un tema urbà integrament en català amb estrofes com “No puc amb tu nena moles massa, he deixat el cor tancat a casa, no vull fer-me pupa com em passa”. La cançó, que és una col·laboració amb Alcaa, continua la dinàmica de veus apagades i modificacions electròniques que la doten de cos i personalitat.

Qui és l’artista?

EnMatu va estrenar-se en el món de la música urbana el 16 de març d’aquest mateix any amb un tema en solitari, anomenat ‘No sé què es pensa’, una espècie de rap electrònic que es feia proper amb versos com “Escumeta d’astres i flamisells, entrem al paki de confiança, ves fent la mudança. 3 llançaments després, el maresmenc va treure a la llum la cançó Ni una llàgrima; tot un salt de qualitat tant a nivell melòdic com líric. El resultat van ser més de 60 mil reproduccions, cosa que el va fer convertir-se en el seu single més escoltat.

El Maresme, de la rumba a l’urban

Des de Peret fins en Baya Baye, El Maresme ha estat sempre terra de música en festivals i produccions musicals de tota mena. Ara, cada cop es fa més evident que la comarca costanera és una fàbrica de talents de la música en català, i els artistes ho saben.

Les col·laboracions han esdevingut, en certa manera, la clau de l’èxit d’artistes que s’estan començant a fer un lloc al panorama urbà. Aquest 13 d’octubre, EnMatu s’ajuntava amb Izzkid i Dani6ix en la creació del seu nou àlbum. Del talent de tots tres van nèixer temes com DimonisSempre de Rally, que ja acumula més de 35 mil reproduccions en menys de dues setmanes. Tot apunta a que la trajectòria dels joves artistes els portarà, tard o d’hora, l’anhelada viralitat.