La barcelonina Gigi Ros retorna a l’escena musical després d’un 2023 sense treure quasi música. I és ben segur que l’any anterior, la Gigi ha estat treballant per portar-nos un 2024 carregat de temes nous, començant pel seu nou single, el qual estem segurs que serà el vostre proper guilty pleasure: CULPA. El tema formarà part del nou àlbum que la cantant treurà properament aquest any, tal i com ha avançat a les seves xarxes socials, pel que ja podem tenir un petit tast sobre com sonarà el conjunt del projecte.

Un single que, tal com ens avança la portada amb una manicura extravagant i perfecta, ve carregat d’influències de dones que ho han estat petant en l’escena urbana, com la Rosalía o Maria Hein.

Pura energia

Un single que ve carregat d’energia, amb un beat que barreja l’electrònica i la música més urbana i on podem podem apreciar els sintetitzadors en certes parts dels temes, sobretot al començament.

El tema ens explica una història d’empoderament, on la Gigi emula ser una gata per explicar com ella obté el que vol sense sentir-ne cap culpa. Pel que no sentirem cap de culpa, però, serà de tenir aquest nou temacle en bucle.

Una oda a la moda

En el videoclip, llençat alhora que el tema, podem veure un gran treball d’estilisme, i una estètica per a reflexar el missatge del tema, des d’escenes on surt la Gigi amb el seu cos de ball fins a un plànol on apareix a una pica amb una cua de sirena de làtex vermella envoltada de gent grabant-la i fent-li fotografies. Podem comptar fins a quatre outfits diferents en tot el video, on en cadascú d’ells podem apreciar un dels elements característics de la Gigi: unes ungles polides.

Treballs prèvis

La Gigi no és cap revelació en l’escena catalana, ja que la barcelonina ja va treure un EP en l’any 2022 amb el qual la vàrem poder coneixer, Contacte Establert. Un EP carregat també de sonoritats urbanes, però més pop i allunyades de la música electrònica, que introdueix en el seu darrer single. Un EP que, alhora, barreja temes en català i castellà, i que ens servirà per amenitzar l’espera fins al llençament del seu proper projecte.