Paula Freixa es presenta a la indústria de la música sota el nom artístic de Paula Frei. La seva carrera comença quan amb 25 anys decideix fer un canvi de rumb a la seva vida enfocant-se cap a la música, recolzada amb els seus estudis d’un Màster de Producció musical. Aquest màster l’ha impulsat a treure el seu quart senzill en català: Que tot et vagi bé, previ a la presentació del seu primer disc, que serà publicat en un futur pròxim.

Rumb a ser cantant 

El vincle de Paula Frei amb la música però, comença de ben petita; d’estar des dels deu anys component cançons en llibretes, enregistrant-les en notes de veu o donant classes de música. Amb tot això, no és fins aquest any 2023 que decideix presentar-se a la indústria amb una creació pròpia; Nada, publicada el 17 de maig.

Un single en castellà que serà seguit de dos més: Promesas Vacías i Tu rastro en mi piel, fins a arribar al tema que ha sortit aquest 18 de gener en català, la seva llengua materna, i que promet mostrar-nos un perfil d’ella més urbà sense perdre la dolça essència del seu timbre de veu.

El seu disc dèbut 

El seu primer CD es publicarà abans de Sant Jordi, però encara no té una data fixada. Inclourà els singles publicats fins al moment a excepció del primer Nada.

La cantant promet una gran varietat d’estils pop, urbà, electrònic i inclòs una balada. En ell es materialitza la recopilació del que ha anat treballant durant els anys com a hobby, però que ara compartirà en un àmbit professional com a artista. 

Segons ella mateixa ens ha comentat, “en aquest projecte no hi haurà cap col·laboració“, perquè és una presentació d’ella com a Paula Frei “per crear el seu perfil propi i personal”. Afegeix que abans de col·laborar ha de tenir-ho molt clar i que, en aquest sentit, vol compartir amb l’altre artista uns determinats valors, i que el producte de la co-participació ha de representar un win-win per les dues parts.

La tendresa d’una mare convertida en una cançó 

El bagatge de la seva creació amb aquest últim single ve de la font d’inspiració de Juan Manel Serrat, concretament amb el hit Penelope. En ell s’hi amaga un significat especial i personal per l’artista, ja que era la cançó que la seva mare els cantava a ella i al seu germà abans d’anar a dormir — un sentiment de tendresa que es veu clarament reflectit amb la cançó, i amb la dolçor i sentiment que l’artista interpreta en els petits clips publicats a Instagram. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAULA FREI (@paulafrei_)

El rerefons del senzill
Moodboard de “Que tot et vagi bé”

Frei assegura que és un single molt treballat. La seva creació resulta curiosa, ja que parteix d’un moodboard on descriu quines sensacions i elements vol transmetre. Concretament, veiem representat un dia de tardor que plou, un dia de fred. Representa un dia pensatiu que evoca l’enyorança cap a una persona que no ha superat i que per això tots els llocs li recorden a ella, tot i ser conscient que no tornarà.

La cantant deixa clar que el dolor el transformarà en una forma d’aprenentatge i fortalesa per un futur. Però no és amb un enfocament trist ni lent, sinó que presenta un beat de fons animat. El tema compagina el dolor de la pèrdua d’una persona amb un desig que tot li vagi bé, tot i no seguir junts.