Com a casa. Així es van sentir Guillem Boltó, Rai Benet i Klaus Stroink, coneguts com a Stay Homas, davant les 17.000 persones que omplien l’Espai Vela al Parc de Vallparadís, a la Festa Major de la capital vallesana.

El grup va donar per finalitzada la vetllada del diumenge 30 de juny, que havia començat en aquell mateix espai amb Figa Flawas un parell d’hores abans. Stay Homas va pujar a l’escenari a les 22.00, i va encomanar l’entusiasme i bon rotllo que els caracteritza a tots els terrassencs que es van apropar a gaudir de la seva música.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STAY HOMAS (@stay.homas)

El trio va començar un concert que pretenia repassar bona part de la seva discografia, saludant al públic amb In the end, una de les mítiques cançons que va sorgir a través de la producció casolana dels tres durant el confinament que van viure plegats. Això, després d’ensenyar alguns vídeos que van gravar durant la pandèmia.Al llarg d’aquest viatge van sonar temes que formen part dels seus treballs; Desconfination, Agua, Here2Play o Homas, el seu darrer àlbum.

Days of our lives o Let it out van ser cantades pel públic amb especial energia després que els cantants demanessin que els recordessin la lletra de la primera cançó i que els ajudessin a cantar (i que, si no se la sabien, ho fessin veure). Després , un mar de llanternes va substituir Terrassa amb l’inici dels primers acords de Les merdes, mentre Boltó recordava el cicle que començava amb el seu pas pel Conservatori, que quedava no massa lluny de la localització del concert, i es tancava amb concerts tan especials com aquest.

Un concert amb aires de comiat

“No sabem si aquesta serà la primera i última vegada que toquem a Terrassa, però moltíssimes gràcies infinites”. Així introduïen el mític No vull baixar, col·laboració amb Albert Pla, on bombolles de sabó van omplir l’Espai Vela per fer d’aquells acords la cançó encara més màgica del que ja és.

No hi havia una sola cançó on no hi hagués castells, focs o senyeres complementant l’entregat públic. Ho tornaria a fer, Petons o Por el camino van fer que el públic es tornés més dòcil sentint les lletres tan melancòliques i especials. Així i tot, el grup va aconseguir tenir als seus peus a les 17.000 persones per poca estona, ja que amb l’arribada de La Platja Terrassa va embogir de nou.

Stay Homas va posar punt final al concert amb Volveré a Empezar i paraules d’agraïment del tot sinceres, i és que sembla impensable l’èxit que han tingut Guillem Boltó, Rai Benet i Klaus Stroink amb el projecte. Una iniciativa que va començar a la terrassa de casa seva i els ha portat a omplir Terrassa. El projecte ara està acabant; o no, amb la gira ‘Tornarem Xinu Xanu’ als escenaris dels pobles i ciutats de Catalunya, Europa i Mèxic.