Benitozz és el nom del duo musical urbà emergent format per Pau Comas Benito i Roger Grané Benito, que ahir diumenge van llançar el seu quart tema, Encara que; una col·laboració amb el grup ATALAYA 00.

Benitozz, de cosins a cantants

Originaris de Terrassa, Benitozz són dos cosins que comparteixen una passió comuna: la música. En Pau, que produïa temes i cantava de tant en tant, va compartir les seves creacions amb en Roger. A partir d’aquell moment, van decidir iniciar un projecte conjunt com a artistes, compondre músicasota el nom de “Benitozz” i intentar fer-se un lloc en l’escena musical catalana.

Es van donar a conèixer a l’octubre de 2023 amb el tema DES(ESPERANT), que parla d’un amor complicat. La publicació del segon single va arribar dos mesos després, amb Com quan érem petits, una peça que combina guitarra, palmes i sons electrònics amb lletres nostàlgiques. Un desig va ser el tercer tema, que, llençat el febrer d’aquest any, denota una clara influència de la popular corrent musical brasilera; la samba. Aquest corrent, de cada cop més influència entre els joves artistes de Catalunya, seria només un tastet d’Encara que, un animat ritme d’afrobeat.

Referents i futur

Els seus referents musicals inclouen el rap nord-americà, amb figures com Kanye West o Kendrick Lamar, així com l’escena del rap britànic, destacant artistes com Dave. Pel que fa a l’estil, i tot estar encara prenent forma, queda clar que pot considerar-se música urbana, i actualment bastant propera al terreny de la música comercial. Tanmateix, tenen la intenció d’explorar nous horitzons musicals i d’incorporar elements més experimentals, amb una influència més marcada del rap i el hip-hop.

Així, els terrassencs estan encaminats cap a treure més música, i ja preparen el seu primer EP, que sortirà a la llum aviat.