Més de 15.000 persones van assistir el passat dissabte a la Telecogresca al Parc del Fòrum de Barcelona per poder gaudir de l’últim concert a Catalunya del mític grup valencià Zoo. A principis de gener, la banda de sis membres va anunciar a les seves xarxes socials que la seva trajectòria musical acabava aquest any, i van publicar una última cançó a mode de comiat: Epíleg.

Un concert multitudinari 

A partir de quarts d’onze de la nit, el Parc del Fòrum va omplir-se a vessar de gent, amb un públic que tenia moltes ganes de gaudir d’aquest últim concert dels valencians a Catalunya. L’actuació va començar amb la cançó Tir al ninot i, com no podia faltar, la rapera Jazz Woman va pujar dalt l’escenari per cantar la col·laboració plegats. 

El públic, provinent no només de Barcelona sinó d’arreu del territori català, alçava les mans per donar inici a la festa. La següent cançó interpretada va ser Impresentables; la gent es va anar ajupint fins que no va quedar ningú dret, i el públic va començar a saltar sense parar. El cantautor Pep Gimeno va acompanyar el grup amb el remix de Camins, fins que va arribar la mítica i esperada cançó Vull, on alguns atrevits van fer un pilar de tres.

Un comiat a l’altura del grup 

El cantant del grup, Toni Sánchez, més conegut com a ‘Panxo’ va dirigir-se al públic a mig concert per agrair als assistents tots els anys al seu costat, que estaven molt contents i emocionats per la seva trajectòria i, el que més desitjaven era que els fans gaudissin d’aquella nit tan especial. Tampoc van passar desapercebudes les mítiques cançons com ara Deixa’m que caiga, Estiu, Imperfeccions i el Cap per avall van ser cantades a ple pulmó durant el concert.

El grup valencià va voler homenatjar a totes les mestres valencianes i, en especial a Marifé Aroyo amb la cançó La mestra. Es van veure també les habituals ‘olles’ durant el concert, en especial durant Carrer de l’amargura.

Per donar una mica de pausa a la vòragine del públic, Zoo va donar pas a Sereno; la balada del concert. El millor sempre es deixa pel final i Zoo ho sabia. El públic va seguir esperant els hits del grup que no van arribar fins al final del concert. Llepolies, Ventiladors, Esbarzers, Correfoc, Corbelles i Tobogan van ser els èxits finals, on les llanternes enceses dels mòbils no van faltar-hi. Quan tothom creia que Tobogan havia sigut el tema final, van deixar una última sorpresa, on van acomiadar-se amb Avant

Un adeu que sembla definitiu 

Després de deu anys cantant damunt l’escenari, Zoo deia adeu per sempre a Catalunya, encara que les seves cançons es mantindran vives per sempre. Un concert a l’altura del recorregut del grup amb més d’una vintena de cançons, expectant, emocionant i amb molta festa. Els fans no van parar de saltar en cap moment, ben  conscients que Zoo posava punt final a la seva música.

Els valencians oferiran una gira al llarg de l’any i recorreran part de l’estat espanyol i dels Països Catalans per acomiadar-se de tots aquells fans que els aprecien.  Bilbao, Mallorca i Madrid seran alguns dels llocs on el grup no faltarà i, al juliol tancaran la gira a Gandia al Pirata Beach Festival.