Xavier Sabaté, conegut artísticament com a Saba03 s’uneix a tants altres artistes emergents que s’inspiren en la cultura de sud-amèrica per fer les seves cançons. L’artista publica avui el seu darrer single ‘Katat la samba’, que formarà part d’un EP que sortirà a la llum en els pròxims mesos.

Saba03 és un cantant d’Igualada que es va donar a conèixer l’octubre del 2023 amb el tema ‘Lluna Plena’, que parla d’un amor passat i efímer que troba a faltar. La publicació del seu segon tema arribava aquest gener; Kardash (una clara referència a les Kardashian) és un reggaeton ballable que parla del seu desig cap a una noia.

Les fronteres dels gèneres ja no estan definides 

L’urbà en català es troba ara mateix en una etapa de transició que està enriquint el panorama, i la combinació de sons propis de diferents gèneres és el futur. Ja ho feien els Figa flawas al seu darrer disc ‘La calçotada’ amb estils tan diversos com el reggaeton, les balades, el hiphop, l’electrònica o fins i tot un corrido tumbao. 

La Mushkaa feia referències a la cultura futbolística d’argentina a ‘Turra Malvada’ i  Izzkid i Dani6ix s’atrevien amb la samba a ‘ENEMICS‘ amb frases com “No és de brasil, però balla la samba, diu que s’enfada, però se que li encanta”. Saba03 és un dels nous artistes emergents que també ha volgut portar l’estil de la samba al seu terreny.

‘Katat la samba’

En aquest nou tema el cantant, expressa el seu estil de vida, definint-lo com a un de frenètic i amb ganes d’experimentar una mica de tot. És aquest mateix principi el que inspira el títol del seu pròxim EP ‘Moltes vides en una vida’. A ‘Katat la samba’ fa una comparació de la samba i festa brasilera amb la cultura i festa catalana. Versos com “Va amb un piquete que no és d’aquí, se li nota per les curves que és de Brasil” són representatives d’una cançó que manté l’essència del reggaeton català però l’innova amb la samba brasilera.