El productor Roots ha anunciat el llançament d’un àlbum col·laboratiu de cançons nadalenques que combinen el trap i el reggaeton amb l’estil propi de les nadales. El recull de cançons inèdites, creades i compostes per l’ocasió que inclourà més d’una vintena d’artistes urbans tant consolidats com emergents del panorama català. Nadal és una època de tradicions, de retrobaments i d’estar amb els teus.

Al nadal música com cal

És habitual que els molts dels  artistes internacionals acompanyin les celebracions regalant-nos versions de cançons nadalenques i l’escena catalana no podia ser pas menys. Actualment, s’està vivint un moment de prosperitat per la música en català, especialment entre els més joves. Un fenòmen que, liderat per l’èxit dels The tyets  ho està transcendint tot i aquest 2023 ha estat, sense dubte, el moment de creixement d’uns artistes joves que són aquí per assegurar el futur de la música cantada en català i per demostrar el bon estat de salut de l’escena.

La idea, que va sorgir uns mesos enrere en una conversa entre en Roots i els The Tyets, ha estat coordinada i dirigida per ell mateix (conegut especialment per ser el productor de Mushka). Ell mateix ha exercit com a coordinador i també productor en alguns dels temes del disc i el firma.

Qui forma part del disc ?

Al disc hi han col·laborat els següents artistes: 31FAM, Mushka, Greta, Roots, Flashy Ice Cream (Delirics), The Tyets (Luup Records), Figa Flawas (Halley Records), Triquell (Halley Records), Galgo Lento (Luup Records), Maria Hein (Hidden Track Records / Pèrtiga Music), dani6ix, IZZKID, ENMATU, Kuu (Luup Records), Lluc (Delirics), Socunbohemio (Vida Records), Martigo (Luup Records), Ferran Palau (Hidden Track Records), Sr. Chen (Montebello Agency), Dan Peralbo i el Comboi (Montgrí), Calagher, Aymax, Tropiko, Abe, Boom Boom Fighters (Propaganda pel Fet!), COOKAH P (Propaganda pel Fet!), Massaviu, Sexenni (Delirics), Xicu (Delirics) i En Nisu.

Molts dels artistes, ben coneguts pel públic, ja han deixat entreveure petits fragments dels temes del CD a Tiktok com és el cas de 31FAM i la Mushka que publicaven el darrer 11 de novembre aquest vídeo.

@mushkaaa___ que arribi ja el nadal @31FAM ♬ sonido original – MUSHKA

Però també hi ha artistes fins ara prou desconeguts que dibuixen el futur de l’escena com és el cas d’en Martigo. Tots ells han preparat noves nadales, alguns en col·laboracions, altres com a singles propis però sense perdre la seva sonoritat. Algunes juguen amb els referents nadalencs més clàssics de Catalunya com son els galets o els canelons i d’altres acosten l’imaginari nadalenc al vocabulari dels joves amb ingeni com ara al tema de Izzi6ix i ENMATU amb la frase ” Un flow salvatge recorre tots els poble com si fos un patge”.

@enmatu treiem nadalota yaaa de yaaa @IZZKID @dani6ix #peratu ♬ nadala dani6ix Izzkid enmatu kashlo – dani6ix


En tots els casos hi ha una cosa clara: estem davant d’un disc històric. Nadal Mix 2023 uneix gran part de l’escena jove catalana actual en un disc inèdit que perdurarà per sempre i que reflecteix el gran moment de l’escena catalana actual.