Micro Fusa Live va va organitzar ahir, quatre de desembre, el Winter Festival d’enguany. Ho va fer a la Sala 2 de Razzmatazz, amb un cartell protagonitzat íntegrament per dones. Van ser una excepció, això sí, els guanyadors del concurs ‘Microfusa’, Caper, que van portar el seu show a l’escenari en els primers quinze minuts de l’esdeveniment. La resta de la nit, i malgrat no haver emplenat la sala, es va comptar amb un públic enèrgic i dedicat a les actuacions de les diferents artistes.

Promesa de l’urbà català:

La primera de la nit va ser la Cloe, que recentment ha publicat el seu darrer senzill; P*ta Sexy. Aquesta, però, no va ser una de les tres cançons que la barcelonina va cantar a l’escenari i que formaran part del disc que pretén llençar l’any vinent. La seva actuació, en què va destacar Entre el fum, va demostrar les capacitats de la Cloe com artista i promesa del panorama actual.

Va ser acompanyada, però, de dos “ballarins” que poc o res aportaven a l’espectacle (ans al contrari), i que van ser confirmats com a nous “ballarins” oficials dels seus shows. Esperem que aquesta decisió sigui meditada més a fons per no empetitir el talent de la barcelonina.

El toc colorit de la nit:

Seguidament, Neisha va fer una proposta musical que barrejava elements tant estètics com sonors. L’univers que va portar a l’escenari, barrejant un outfit de cowgirl futurista amb una DJ de cabells colorits i estètica ‘otaku’, va generar passió entre el públic, que aclamava el tema lleugerament caòtic de l’artista. El resultat va generar un gran ventall d’emocions que va saber seguint traslladant al públic, anant des del perreig amb les ballarines fins una batxata més romàntica. En acabar, la cantant es va mostrar especialment agraïda amb tot el seu entorn proper pel suport que han mostrat amb el seu projecte, i entre les quals es troben les seves dues ballarines; amigues seves.

L’urbà més punky:

El dúo Bounce Twice va aportar un toc més punky i electrònic al festival urbà. La vocalista Lil Aiden, acompanyada per dues ballarines i Efren Kairos, el DJ i productor que completa el dúo, van presentar els nous temes que formaràn part de l’àlbum que tenen en camí — una proposta carregada de diferents elements sonors en català, castellà i anglès, que va poder gaudir-se abans de temps durant la nit. Així, el públic va vibrar amb una Lil Aiden que es veia clarament prou experimentada sobre els escenaris malgrat recolçar-se, de vegades en excès, en les veus pregrabades.

La cirereta del pastís:

Scorpio va tancar la nit amb el darrer concert de la seva gira per l’àlbum Antares. L’exconcursant d’Eufòria va obrir el show presentant el seu èxit Nenes presumides amb una intro magníficament executada pel seu equip de ball, el qual va tenir un gran protagonisme en el transcurs de l’espectacle. A mesura que anava avançant, Scorpio va presentar un show dinàmic, amb canvis d’estil i un públic completament dedicat a les seves cançons.

Cal destacar-ne moments moments més proper, com l’emotiu Naufraga o l’empoderant iPhone 30, així com reinterpretacions urbanes de temes amb què va creixer la pròpia Clara, incloent-hi Las Divinas, de la banda sonora de Patito Feo, o el Superesmorza del Club Super 3. El showcase de la Scorpio va finalitzar amb el seu èxit Deja Vu i el seu darrer senzill M’enxixo, el qual formarà part del seu proper projecte discogràfic.