Masko és un grup de música emergent català fundat l’estiu del 2023. Majoritàriament, els seus quatre membres produeixen cançons de música urbana, però no es tanquen a propostes com el pop-rock, el reggaeton, l’indie o el trap. El jove Jordi Mascort és qui posa la veu i el nom al grup, juntament amb l’Eloi Corominas, que exerceix de productor des del 2019. El grup com a tal es va formar l’estiu del 2023, quan es van integrar Robert Giraldo, el guitarrista, juntament amb dues ballarines: Aina Roca i Ruth Casellas, que donen suport escènicament i en l’orientació a l’hora de produir.

Què serà de Mi

El primer àlbum del grup, estrenat el setze de juny del 2023, està compost per dotze cançons. Aquest conjunt de temes parlen de la incertesa sobre el futur, i hi destaquen també la importància del present i les seves prioritats, com cuidar la gent que estimen i viure la vida al màxim. Entre altres cançons de “Què serà de mi”, cal destacar-ne el trap de 4 barres, que es presenta amb un beat marcat i ràpid, així com el tema Tren, enfocada en un sentit més melancòlic tot i ser la més pop de l’àlbum. Amb aquesta publicació ja han fet el salt als escenaris a la Bullanga (Festival de Santa Coloma), a Salitja, a les festes majors de Vilobí i a la de Brunyola.

@elputomasko_

GRÀCIES VILOBÍ 💚 #estiktokcat #parati #fyp

♬ sonido original – MASKO

Jordi Mascort, lateral esquerra i cantant

El cantant del grup, Jordi Mascort, sempre ha estat jugador de l’equip del club del seu poble: el FC Vilobí d’Onyar. El jove va proposar, doncs, la creació i producció del seu himne. Aquest va ser presentat al públic per primera vegada a les festes majors del poble mateix — un himne que no només ha sigut encomanadís i popular entre els jugadors i l’afició, sinó que ha estat el guanyador del millor himne del mes d’octubre d’Ecat amb un 67% de vots.

Els temes més populars d’en Masko

Al nou single “Fora d’Aquí”, publicat el 20 d’octubre de 2023, busca reflectir el sentiment que tenim quan hem expulsar de la vida la gent que no ens aporta res positiu. Fora de l’àlbum i únicament fruit d’en Jordi Mascort i Eloi Coromines, la col·laboració més popular de l’artista és Serà el moment, amb Sänta i Loilack. Ens parla d’un amor complicat i, a hores d’ara, ja ha aconseguit quasi 19.000 reproduccions a Spotify.