Després de debutar amb el pop-rock de Nada te debo, l’artista de Vilafranca del Penedès Sanrruu explora el reggaeton amb el seu segon single Afirmacions, que és també el seu primer tema en català.

El single parla sobre les afirmacions que no es compleixen i les promeses trencades en una relació, ja que, com afirma Sanrruu, “tothom en qualsevol relació acaba confiant en les paraules de l’altra persona, però és cert que em costa confiar-hi i les prefereixo evitar”.

Gelats d’influència

Per reforçar aquesta idea, l’artista aprofita per fer referència a la cançó Cops, del grup sabadellenc Flashy Ice Cream: “Com deia Flashy, no m’estimes, tu m’has timat”. Sanrruu afirma que és una picada d’ullet a un dels seus referents de la indústria catalana, donat que “són de les primeres persones que em van agradar de veritat el que feien en català”.

És innegable que el grup format per Pol Giancana, Sneaky Flex i DAAX van ser un dels pioners de la nova escena urbana que actualment domina les llistes catalanes, una escena que, segons Sanrruu “feia molta falta aquí a Catalunya” i que ha contribuït a normalitzar l’ús del català en els gèneres urbans.

Un pas més del camí

Tot i que l’estil del senzill Afirmacions contrasta amb el pop-rock del primer single de l’artista, Sanrruu afirma que “ara per ara no em vull encasellar en cap estil en concret”. Això sí, assenyala que continuarà explorant el reggeaton i l’urban, “donat que és un estil que consumeixo i m’agrada fer“.

La cançó ve acompanyada d’un videoclip que ha sorgit gràcies a la col·laboració dels seus amics artistes: “he pogut comptar amb l’Ivan (@termi.mp4) que és qui em grava a i edita els videoclips. Crec que fem un bon equip i fem que sigui fàcil tirar això endavant”.