Des que van aparèixer a la pandèmia, Stay Homas ha fet molts concerts arreu de Catalunya, tant en festes majors com en sales i en festivals. El que van fer aquest dissabte al Lula Club de Madrid, però, va ser un dels més intensos i amb més complicitat amb el públic que es recorden.

El fet de ser en una sala petita però plena a vessar, el Lula Club, permetia una proximitat del públic amb els artistes inimaginable als concerts que fa habitualment el grup, de dimensions molt més grans. L’entrega dels assistents va fer del Lula un temple pels Homas, que hores abans de començar ja havien pogut penjar el cartell de sold-out en la seva quarta vegada a la capital espanyola.

Un concert capital

El concert no va començar puntual, i els assistents van haver d’esperar mitja hora més del compte sense que això afectés a l’ambient eufòric de la sala. L’espera, però, va valdre la pena. Des d’una escala amb una guitarra va aparèixer el Rai Benet, al qual van seguir-lo el Guillem Boltó i el Klaus Stroink, la resta de membres de la banda.

Stay Homas
Stay Homas en concert

En ple concert, quan ja havien sonat alguns dels himnes que els fans estaven esperant (però amb encara molt de camp per córrer), el Klaus va aturar el concert i va explicar al públic el que estava a punt de passar. Tot i que no ho havien fet mai, i vista l’enorme passió que es respirava, van decidir baixar amb el públic i cantar enmig de la pista.

“Com Madrid no hi ha res”

Ens encanta anar a Madrid; com els madrilenys no hi ha res“, van dir emocionats. I segurament no els falti raó, però també és cert que gran part de la gent havia vingut expressament de Catalunya per poder ser allà. Arenys de Mar, La Ràpita, Barcelona… gent d’arreu del país que, això sí, sovint venia acompanyada d’amics de Madrid que havien descobert el grup per ells, i que els hi agradava molt.

En acabar-se el concert, els Stay Homas no van tenir cap problema per fer-se una i una altra foto amb tots els fans que els ho van demanar. Quan feia pocs minuts que s’havia acabat, i encara amb les emocions a flor de pell, el grup va explicar a El Panorama que no s’esperava una rebuda tan eufòrica. “Estàvem una mica nerviosos per aquest concert, però estem contentíssims de com ha sortit. Ha estat brutal“, afegien.