Sota el nom de “La Tieta Sessions”, The Tyets han renovat tres dels seus temes més icònics amb la Mushka, la Julieta i la Cobla de Sant Jordi, portant al directe cançons que, fins ara, no disposaven de cap videoclip.

La presentació

El passat dilluns, el dúo conformat per l’Oriol Ramon i en Xavier Coca ja havia anunciat la publicació d’una proposta innovadora: un ‘live session‘ en què es prometia l’aparició de la Mushka amb un breu avenç en vídeo. La vilassarenca arribava en cotxe per trobar-se amb el conjunt protagonista, que la esperaven amb una Estrella Damm per començar a actuar.

Un nou format

Amb l’inici de la retransmissió, que s’ha fet en directe a través del seu canal de Youtube, ‘The Tyets’ reben els espectadors com pocs dies abans ho havien fet a través de xarxes: a un espai que simula les obres nocturnes d’un carrer.

Així és com la primera “live session” del conjunt català s’obre amb ‘El tonteo’, un tema compartit amb la Mushka entre les ballarines i l’instrumental, que fan de les bastides i el material de construcció el seu escenari particular. D’aquesta manera, la plasmació de l’urbà i l’underground es porta una passa més enllà amb els diferents elements del clip, incloent una moto real sobre el so original i dotant-lo, en conjunt, d’una dimensió extra.

Uns violins sense reggaeton

L’espai urbà es substitueix aleshores per un entorn forestal, també de nit, en què diferents flors pengen de fils quasi imperceptibles. Entre violins i motius naturals, la Julieta emergeix com un àngel daurat, donant pas al segon tema del videoclip: una versió més lenta de “Clar que t’he trobat a faltar”.

La Julieta entre flors i violins a la session

És en aquest moment que queda palès que la reinvenció dels temes passa no només per les col·laboracions, sinó també per l’escenari i la vestimenta — sobre la lona que cobreix la gespa de l’indret idílic, l’Oriol i en Xavier apareixen vestits de tratge, compenetrant-se amb l’artista barcelonina a la perfecció.

Reflex d’un passat futur

El darrer tema és l’èxit que ha enlairat la carrera del dúo, Coti x Coti, interpretat amb la Cobla de Sant Jordi a un camp diürn. La banda, asseguda a banquetes sobre el verd natural, interpreta la sardana enfront de miralls penjants, que contemplen l’escena fins que sona un concloent i unànim ‘visca!’. El vídeo es resol ennunciant un “Bravo!” en blanc, sobre la imatge dels intèrprets apluadint i junt amb una dedicatòria a totes aquelles persones que fan cultura popular.

Sense cap mena de dubte, aquesta sessió en directe segueix afiançant el domini del dúo maresmenc en l’escena urbana catalana, alhora que en demostra el suport mutu dels artistes catalans, disposats a portar la seva música una passa més endavant.