“FUMS!” és el primer avançament del que serà el nou EP de Cesc Triquell, que veurà la llum a principis de gener. A la cançó hi predominen melodies electròniques, allunyant-se del pop més tradicional per buscar un ambient de club psicodèlic. Amb sintetitzadors i llums estrobóscopiques que distorsionen la idea del projecte Triquell.

L’inspiració de la cançó

La cançó neix durant l’etapa urbana de l’artista, que durant uns mesos va compartir pis al barri de Gràcia de Barcelona, una experiència que no va resultar com esperava. “Van ser mesos d’ansietat, de tenir la sensació d’estar en un ambient marcat per la comparació constant. Vaig conèixer moltíssimes persones, molta gent va passar per la meva vida… però la majoria de manera efímera i sense un impacte real”, sentencia.

Durant un temps, Triquell va assegurar perdre’s a si mateix en la hiperactivitat de la gran ciutat, sentint-se atropellat pel ritme de vida i la gran compètencia. D’aquí neix el títol de “FUMS!”, un fum metafòric, carregat de promeses que mai es van arribar a convertir en realitat, de suggestions i intercanvis comercials basats en un interès egoista.

L’EP

Tant la cançó com l’EP han estat auto produïts pel propi artista. Darrere del projecte s’hi amaguen els seus músics de confiança, Andy WheelsWise MikeVernat i Scotty DK. Amb la gira d’aquest estiu s’ha aconseguit que creativament el projecte funcioni, mantenint un nucli creatiu juntament amb un estudi propi on crear amb tota la llibertat. El nou recull de cançons es presentarà els pròxims 17,18 19 i 20 de gener i a l’Ideal de Barcelona amb la particularitat que l’atenció no estarà centrada en el propi Triquell sinó en la proposta audiovisual.

Les cançons, concebudes de diferent forma, ritme i caràcter, faran que els visuals viatgin per canvis estètics, i generant un espai lumínic, auditiu i narratiu que expliqui i transmeti a través d’imatges, pintures digitals, touch design i projeccions l’imaginari del projecte. Les imatges projectades seran sound reactive, un efecte que comporta que cada vegada que la música sona, la imatge reaccioni.

El videoclip

El videoclip que acompanya el llançament busca generar una atmosfera de malson, el mateix pel que el propi protagonista va estar passant durant uns mesos. Representa una habitació claustrofòbica infinita on en Cesc camina en bucle en una mètafora de com la pròpia ciutat exerceix de presó emocional per a ell. El videoclip ha estat guionitzat, dirigit i gravat per l’Èlia i l’Adela, duo creatiu que porta treballant amb el projecte des dels seus inicis.