Els Stay Homas a una publicació d'Instagram

Després d’haver venut totes les entrades pel seu concert a Madrid, Stay Homas estrena tema a totes les plataformes digitals. Sota el nom de “Xinu Xanu”, en Klaus, el Guillem i en Rai han publicat un tema molt encomanadís, de ritme animat i acompanyat per una melodia acústica.

L’acústica de Xinu Xano

Als vídeos filtrats pel grup mateix la cançó es mostra alegre, amb una instrumental molt marcada per en Guillem, qui fa de tambor amb un cubell. Això ens retorna als inicis de la creació del grup, on utilitzaven elements de casa seva durant la quarantena per compondre cançons. També la melodia és acompanyada per la guitarra del Rai, que porta l’energia i un toc d’alegria a la cançó.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de STAY HOMAS (@stay.homas)

Stay Homas parla d’una nit d’embogiment, en què ja no queda més sangria i on tot s’acaba amb un últim “xupito” d’Absenta. Per fer referència al tancament de la festa, a mig tema la melodia animada disminueix, i el Rai deixa anar un “però han xapat la barra”. Un cop dit, tot torna a animar-se en qüestió de segons.  Paral·lelament, parla d’una història d’amor que, segons es dona a entendre, succeeix durant el mes d’agost, amb “el moreno i el teu vestit de flors”. És un enamorament fruit d’un “venenu” contagiós.

The Homas and the Pomas

La creació del tema es va iniciar ara fa uns dos mesos, quan el trio va crear una melodia i uns acords que semblaven prometre. El 26 de setembre van compartir-ne una versió primigènia a través del seu Broadcast Channel a Instagram; un grup de difusió on els seus seguidors poden unir-se per conèixer-ne totes les actualitzacions. El grup barceloní va preguntar als seus seguidors si els agradava el que escoltaven i, amb unes quasi 4000 respostes, els aficionats no només ho van aprovar, sinó que a més a més els van demanar que es continués composant per a què en sortís un nou tema.

A través del mateix canal de difusió (anomenat The Homas and the Pomas) també es va votar el nom de “Xinu Xanu”, un títol que va quedar força per davant d’opcions com “Una Nit més” i “Bacaina”. Durant les darreres setmanes, aquest canal també ha estat el mitjà pel qual han anat difonent petits avenços fins avui, en què la cançó per fi ha vist la llum.