El grup vallenc va estrenar ahir el seu nou disc en un concert a La Mirona. Aquest àlbum tan esperat va sortir a la llum el gener del 2024, començant l’any amb força dins el panorama musical català. A hores d’ara, els Figa Flawas ja arriben gairebé als 300.000 oients mensuals a Spotify, reafirmant-se com un dels grups més populars del moment.

Un concert pel record

El concert ha estat un de molt dinàmic, on no han faltat ballarins, músics, i fins i tot l’aparició d’en Shin Chan, un personatge de manga molt conegut arreu de Catalunya, i que ha estat un dels moments estrella de la nit. L’actuació, però, començava amb el hit Xuculatina, quan el cantant Pep Velasco ha sorprès el públic sortint de dins d’una nevera. El duo ha continuat presentant hits del nou disc com 4 KISSUS, XTRATERRESTRES (na de na), SOLUCIONS i NO PROBLEMES, o MUSSEGU, molt aclamades pel públic gironí.

LA SALSA, EL VERMUTILLU o XALALÀ han estat protagonistes de l’ambient desenfadat que evoca La calçotada. Els vallencs han volgut homenatjar la seva ciutat i els calçots que tant la caracteritzen amb aquest àlbum que el passat mes de febrer els va fer situar-se al TOP 20 de vendes a l’Estat espanyol.

Els Figa Flawas han demostrat la seva gran versatilitat i entusiasme davant d’un públic entregat i eufòric que no ha parat de ballar, saltar i cantar cada una de les seves cançons. El concert ha acabat emocionant La Mirona amb el hit QUE NO S’ACABI, una de les cançons que ha guanyat més popularitat el darrer any per la seva temàtica nostàlgica referent a la tristesa del final de l’estiu.

En temps rècord

Els de Valls treien el primer àlbum autoproduït el 2022 i, ara, dos anys després, s’han consolidat en temps rècord dins el panorama musical català. Després de Joves Tendres, s’han atrevit amb un segon àlbum molt més divers i volàtil, amb propostes artístiques atrevides com la bachata catalana de MUSSEGU, la introducció del reggaeton amb la música urbana en català de DIABLA o 4 KISSUS; i fins i tot han apostat pel ritme rumbero català amb SOLUCIONS i NO PROBLEMES.

Els Figa Flawas han jugat amb una gran varietat de ritmes i melodies amb els quals han aconseguit guanyar-se la gran aclamació del seu públic, i han demostrat la seva capacitat de barrejar estils i de fer col·laboracions amb diversos artistes de la indústria musical catalana: des de la Mushka i The Tyets, fins als Catarres, o Lluís Gavaldà, entre d’altres.

El seu pròxim concert serà el 20 d’abril a la Sala Apolo de Barcelona, on ja van exhaurir les entrades en tres dies.