L’emblemàtica Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm torna a presenciar un espectacle on la música catalana n’és l’estrella. Els protagonistes de la vetllada d’aquest dimecres 10 de gener van ser Figa Flawas, Marc Parrot i Pelat i Pelut. Organitzat per l’Enderrock Sona, presentava una proposta que es basava en una breu entrevista sobre els projectes dels artistes, amb què seguidament els cantants tenien l’oportunitat de presentar-ne alguns.

El clímax de l’esdeveniment es va produir tan bon tant punt els Figa Flawas van trepitjar l’escenari i el focus es va centrar en ells. Un públic embadalit pels artistes es feia lloc per estar a primera fila i gaudir del show

Petons de romesco

En Xavi i en Pep, els membres del mític grup, ens van fer uns cinc cèntims sobre el pròxim disc: La calçotada. Van comentar entusiasmats que serà un projecte molt més ambiciós en comparació amb els seus actuals, deixant moltes ganes i expectatives entre els oients per aquest pròxim 26 de gener, quan es publicarà. Tot i explicar el significat del nom del disc i afirmar que hi haurà una gran varietat de contingut, van recalcar amb molt de misteri que no es filtrarà cap dels artistes que hi col·laboren fins al dia de la seva publicació. La única pista que va rebre el públic és que serà molt poc previsible, i que ens quedarem bocabadats en descobrir-los. A l’hora de parlar amb El Panorama, però, van definir-lo amb tres paraules: sorprenent, fidel i experimental.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por El Panorama (@elpanoramacat)

Donant la nota

Després de crear un ambient expectant i emocionat van cantar “Mussegu”, un dels hits més representatius del grup i que va ser rebut amb molt d’entusiasme, tot i que actuaven davant d’un públic poc nombrós. La segona i en principi última cançó interpretada va ser “4 kissus”, un temacle que es va estrenar a La Marató de 3CAT. Tot i el hype que ha rebut a TikTok, Figa Flawas confirma que tampoc es filtrarà abans de l’estrena del disc, el que va fer el públic se sentís privilegiat en escoltar la cançó en directe. Podreu escoltar-lo sencer, això sí, al nostre Instagram.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por El Panorama (@elpanoramacat)

El grup va donar per finalitzat el petit show baixant aleshores de l’escenari, però deixant un ambient engrescat. El presentador de l’Enderrock va avisar que Figa Flawas tornaria a pujar-hi una darrera vegada, però que ara es donava pas al següent grup: Pelat i Pelut — per sorpresa dels espectadors, els de Valls van retornar a temps per fer una actuació conjunta de la cançó “Em flipa”. Després d’aquesta intervenció, Figa Flawas va donar per tancat el seu show a l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm.

Pep Velasco i Xavier Cartanyà entrevistats a l’Enderrok / Foto: Mireia Riu